Få hjälp med totalrenovering

Morsning, korsning alla mina läsare och välkomna till bloggen en solig och varm dag som denna, åtminstone här i Huddinge med omnejd. Jag har en vän som ska göra totalrenovering av sitt hus och frågade mig om råd, eftersom jag själv gjort det samma. Så klart svarade jag ja till att hjälpa till, dels för att det är gasigt trevligt med lite förändringar då och då, men framförallt för hennes skull. Vem vill bo i ett hus som ser ut som om det är byggt under stenåldern? Ha ha, inte min vän i alla fall och vissa saker kan jag visst hjälpa till med men andra saker får väl en byggfirma hjälpa till med, i alla fall när det kommer till köket och badrummet och totalrenovering. För det är ju speciellt och är man inte professionell snickare till yrket så är det bättre att man vänder sig till någon som är det, i alla fall när det kommer till kök och badrum.

I alla fall, min vän vet hur hon vill ha det, det är nytt kök och nytt badrum som gäller, det är större rum så hon vill ha större ytor att röra sig på. Men funderar man på att totalrenovera sitt hus så är det inte bara ett nytt kök och badrum som man behöver titta på, utan hela huset måste granskas från golv till tak om man säger så.

Man börjar med golven, vad har man för golv? Tror du att dina gamla golv är i skick för ytterligare några år? Om inte så kan det vara dags att tänka om, kanske man vill ha laminatgolv eller kanske golvplattor. Det finns många olika typer och varianter av golv och det är en fråga man bör ställa sig innan man går vidare med resten. Ha det gott mina vänner, kram, Ingela.